В МОУ розповіли, як Росія наростила війська та озброєння в Криму за чотири роки

 

Росія зосередила в окупованому Криму понад 32 тисячі військовослужбовців, 174 артилерійські системи, 113 літаків, кораблі та підводні човни, системи протиповітряної оборони С-400 та оперативно-тактичні ракетні комплекси “Іскандер”.

Про це заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко поінформував учасників міжнародної конференції “Україна – Грузія – НАТО: сучасні виклики безпеки Чорноморського регіону”, повідомляється на ФБ-сторінці проекту БПП “Україна-Солідарність-НАТО”.

Кількісні показники військової присутності РФ в Криму (у порівнянні з 2013 роком):

  • особовий склад: було близько 12 тис., станом на сьогодні – більше 32 тис. військовослужбовців;
  • танків РФ не було взагалі, в цьому році їх уже 40;
  • бронетранспортерів – від 92 одиниць до 680 у цьому році;
  • артилерійських систем – було 24 од., в цьому році – 174 од.;
  • літаків було 22 – на сьогодні 113.

Також РФ перекинула до Криму 8 кораблів і підводних човнів, які мають на своєму оснащенні крилаті ракети морського базування “Калібр” (сумарно можуть здійснити залп крилатими ракетами – 52 од., дальність ураження – від 1,5 до 2,5 тис. км).

Крім того, на окупованому півострові встановлено російські системи протиповітряної оборони С-400; берегові протикорабельні ракетні комплекси “Бастіон” та “Бал” та оперативно-тактичні ракетні комплекси “Іскандер”.

Читайте також:
Росія розгортає в Криму вже другий дивізіон ЗРК С-400

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна