Росія розгортає в Криму вже другий дивізіон ЗРК С-400

 

Окупаційні збройні сили РФ розгорнуть у Криму додаткові ракетні системи С-400 для “захисту від повітряних загроз з боку України”.
Про це, посилаючись на джерела, інформує агенція РІА “Новости”.

Повідомляється, що другий дивізіон зенітно-ракетного комплексу С-400, дислокований у Севастополі, передусім контролюватиме повітряний простір над Чонгаром та Армянськом.

“Завдання другого дивізіону комплексу С-400 — вчасно виявити і за необхідності знищити повітряні об’єкти з боку України, що несуть загрозу для Криму”, — сказав співрозмовник агентства.

Як писала “Новинарня“, про те, що Росія доставила до анексованого Криму новітню зенітну ракетну систему С-400 “Тріумф”, стало відомо в серпні 2016 року перед маневрами “Кавказ-2016”. Тоді повідомлялося, що С-400 отримав зенітний ракетний полк 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу, дислокований у Криму.
Заступання на бойове чергування командного пункту та дивізіону С-400 “Тріумф” у Севастопольсько-Феодосійському полку відбувалося 14 січня 2017 року.

Читайте також:
Туреччина купує в Росії ЗРК С-400 “Тріумф” на 2,5 млрд. доларів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна