Бойовики оприлюднили відео допиту полоненого бійця 79-ї одшбр Миколи Гриненка

 

У п’ятницю, 1 лютого, у мережі з’явилося відео допиту захопленого бойовиками на Донбасі військовослужбовця розвідувального взводу одного з підрозділів 79-ї десантно-штурмової бригади Миколи Гриненка.

Боєць ООС Микола Гриненко потрапив до рук представників незаконних збройних формувань на Донеччині 23 січня 2019 року.

“Я, Гриненко Микола Миколайович, народився 9 червня 1998 року в місті Новий Буг та проживаю там же. 31 січня 2018 року я підписав контракт. Взагалі, зараз в Україні життя не дуже радує. Безнадія, грошей немає, тому пішов заробляти. Кожен чоловік повинен відслужити в армії. Я пішов у 79-ту десантно-штурмову бригаду”, – говорить полонений Гриненко на відео.

“Ми визнаємо приналежність військовослужбовця на відеозаписі. Микола Гриненко – військовослужбовець нашої військової частини. Ми відзначаємо, що все, що сказане ним на камеру окупантів, є підготовленим, сфабрикованим і зрежисованим кремлівською пропагандою відео у “Донецьких підвалах”. Достовірно відомо, що на військовослужбовця здійснювався колосальний психологічний тиск”, повідомили на сторінці 79-ї одшбр у Facebook.

“Коли ми дізналися, що брат зник, почали дзвонити командиру. Він взяв трубку, але сказав, що нічого не може повідомити у телефонному режимі. Тому ми склали офіційну заяву  мама Миколи віднесла до військової частини, з якої той поїхав на Схід. Весь тиждень намагалися дізнатися, що ж трапилось. Спочатку нам сказали, що брат мав вийти на пост, але напередодні при загадкових обставинах зник разом зі зброєю. Згодом пояснили: четверо військових вийшли на завдання, але натрапили на сигнальну міну. Троє встигли повернутися, а Микола – ні”, говорить двоюрідна сестра Миколи Олена.

Як зазначили у “Медійній ініціативі за права людини”, достеменно невідомі обставини зникнення бійця.

Певний час розшукували його у тилу, поки не з’явилася інформація про потрапляння в полон.

Микола Гриненко родом з Миколаївщини, служить за контрактом з січня 2018 року.

“Він вже не вперше поїхав у зону бойових дій. У нього не було приводів залишати місце служби – ніяких боргів або конфліктів у родині, навіть дівчини у нього нема”, – сказала пані Олена.

Як наголосили у 79-й одшбр, зараз “вживають усіх заходів на всіх рівнях для повернення нашого військовослужбовця додому”.

Читайте також:
“Добивали після сигналу SOS”. Батько військовополоненого Сороки розповів справжні обставини азовського нападу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.