Опера з наркосектора Одещини затримали на хабарі

 

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві затримали при отриманні неправомірної вигоди оперуповноваженого сектора протидії наркозлочинності Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Про це повідомили ДБР 30 січня.

За даними слідства, оперативний працівник вимагав та отримав 500 доларів США за непритягнення особи до кримінальної відповідальності за статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів).

Поліцейського затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Готується повідомлення про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювало Управління внутрішньої безпеки Одеської області Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, процесуальне керівництво – Генеральна прокуратура.

Читайте також:
Співробітника СБУ в Києві затримали на хабарі $50 тис.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна