В Україні створять нову систему моніторингу повітря, — Семерак

 

В Україні створять нову систему здійснення державного моніторингу охорони атмосферного повітря.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

“Міністерство екології та природних ресурсів України підготувало проект Постанови КМУ “Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря”. Відповідно до неї буде затверджено Порядок здійснення державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря”, — йдеться у повідомленні.

За словами очільника відомства Остапа Семерака, наявна система моніторингу атмосферного повітря потребує реформування, адже не дає змоги повністю отримувати оперативну інформацію про концентрації забруднення речовин та вживати оперативних заходів реагування.

“В Україні ця проблема вкрай актуальна і навіть не потребує додаткової аргументації. Впровадження системи моніторингу забезпечить право українців на отримання інформації про стан навколишнього природного середовища. Крім того, дасть можливість громадянам брати участь у розроблені та формуванні політики щодо покращення моніторингу”, — сказав Семерак.

Запуск системи моніторингу забезпечить оперативний збір інформації та оцінку інформації про стан атмосферного повітря, а це дасть можливість для прийняття ефективних управлінських рішень та забезпечення контролю.

Читайте також:
В окупованому Криму виникла загроза серйозної екокатастрофи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна