На Харківщині заступника начальника райвідділу поліції затримали на хабарі від лісорубів

 

Співробітники Служби безпеки України затримали на хабарі заступника начальника одного з районних відділень Нацполіції в Харківській області.

Про це повідомив прес-центр СБУ 29 січня.

“Оперативники СБУ встановили, що підполковник поліції вимагав гроші від місцевих підприємців за невтручання у комерційну діяльність з вирубки лісопосадок та заготівлі деревини. В разі незгоди посадовець погрожував створити штучні перешкоди для діяльності підприємців та застосувати до них заходи правового реагування. Розміри хабарів правоохоронець визначав залежно від обсягів вивезених лісоматеріалів”, – сказано в повідомленні.

Співробітники СБ України затримали заступника начальника райвідділення згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання чергового хабара у розмірі понад 14 тисяч гривень.

Фото: СБУ

У межах розпочатого кримінального провадження слідчі Управління СБ України в Харківській області задокументували низку фактів одержання поліцейським хабарів на загальну суму понад 33 тисячі гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення поліцейському про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
У Харкові СБУ затримала прикордонників, які за хабар легалізували іноземців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна