Оголошено підозру охоронцям, які побили авто ГО “Стоп корупції”

 

Київська місцева прокуратура №1 спільно з Голосіївським УП ГУ Нацполіції затримали сімох осіб, які напали на представників ГО “Стоп корупції” та побили їхнє авто. Зловмисникам оголошено підозру.

Про це 26 січня повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Ідеться про інцидент охоронців і так званих “антикорупціонерів”, який стався 24 січня на Видубичах, у Голосіївському районі столиці.

“Зловмисники підрізали автомобіль активістів, які здійснювали громадський контроль за незаконним видобутком піску з річки Дніпро, силоміць витягнули потерпілих з автомобіля, повалили на землю, та, застосовуючи сльозогінний газ, зброю та фізичну силу, викрали у них особисті речі, техніку та грошові кошти. Після чого розтрощили автомобіль активістів та втекли з місця злочину”, – нагадали в прокуратурі.

У поліції зазначали, що одного постраждалого з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні.

За результатами оперативних заходів та слідчих дій правоохоронці встановили порушників та затримали їх.

На даний час сімом зловмисникам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

До Голосіївського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“За вчинене молодикам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – зазначила прес-служба прокуратури міста Києва.

Голова ГО “Стоп корупції” Роман Бочкала заявляв, що на Видубичах – “найбільша в столиці незаконна точка видобутку піску. Її річний обсяг – 100 млн. грн. Ця земля була в оренді у компанії «Мостобуд». Київрада розірвала його на останній сесії 2018 року. Але піщані нелегали продовжують працювати. На очах у правоохоронців”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна