Держдума РФ хоче розібратися з Google через “український” Крим. Там запевнили, що “і нашим, і вашим”

 

Спікер Державної думи Росії В’ячеслав Володін доручив запросити представника Google, щоб “обговорити порушення Конституції РФ з боку компанії”.

Як повідомляють російські інформагенції, йдеться про “антиконституційне” (для РФ) зображення окупованого Росією Криму на Google-мапах.

“Компанія Google бере й відображає на своїй карті Крим як територію іншої країни, а сьогодні це територія Росії. Це порушення нашої конституції, порушення наших законів. Тому було б правильно комітету з безпеки викликати представника компанії Google і вибудувати нашу позицію, а далі – ухвалити рішення”,  – заявив Володін на пленарному засіданні Держдуми.

“Можливості у нас із вами є. Давайте їх використовувати. А то потім вони ще щось відріжуть і припишуть іншій країні. Потім вони будуть втручатися так само, як втручалися у справи інших держав”, – заявив спікер російського парламенту.

Він наголосив, що треба “захищати суверенітет країни” в тому числі й в інтернеті.

У відповідь на це офіційний представник американської компанії Google повідомив Держдумі, що для російських користувачів Крим на мапах сервісу показаний як територія Росії, а за кордоном – відображається як спірна територія.

Як свідчать скріншоти, зроблені з російської території, для росіян Крим і справді показується як частина Росії – по межі материковою Україною проходить лінія кордону.

На аналогічних скріншотах, зроблених з території України, адміністративна межа з окупованим півостровом позначена пунктирною лінією – як і межі інших областей.

Скріншот мапи Криму, зроблений з Росії і з України: знайдіть відмінність:

карта-крим-РФ карта-крим-Україна
<
>

Читайте також:
Окупанти штрафуватимуть за карти Росії без Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна