Росія “ввімкнула задню” в питанні міжнародних спостерігачів у Керченській затоці

 

Москва заявила, що не домовлялася з країнами “нормандської четвірки” – Францією і Німеччиною – про постійну присутність їхніх спостерігачів у Керченській протоці.
Такі слова заступника міністра закордонних справ РФ Григорія Карасіна 22 січня передала урядова агенція “РИА Новости”.

“Президент [Володимир Путін] у недавній розмові з канцлером Німеччини [Ангелою Меркель] домовлявся зовсім про інше – він домовлявся про те, що буде одноразове відвідування експертами, спостерігачами Німеччини і Франції, які зроблять відповідні нотатки, доповідатимуть їх потім своїм урядам”, – сказав Карасін журналістам, відповідаючи на запитання про те, як Росія ставиться до ідеї відправки спостерігачів ФРН та Франції на постійній основі в Керченську протоку.

“Ось про це йшлося, все інше – штучні винаходи, які в основному пов’язані з політологами, журналістами і так далі”, – заявив заступник МЗС РФ.

Як інформувала “Новинарня“, про те, що Німеччина і Франція готові відправити спостерігачів для “документування” ситуації у Керченській протоці, заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас у Москві за підсумками переговорів із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим 18 січня.

“Якщо міжнародна присутність нам тут допоможе, а вони (влада РФ) не маніпулюватимуть нею, ми, безумовно, це вітаємо”, — прокоментував тоді глава МЗС України Павло Клімкін. “Хоча, чесно кажучи, я впевнений, що Росія і надалі цим маніпулюватиме. Мета Росії — дестабілізувати український Донбас, і найкраще це зробити із півдня”, – додав він.

Читайте також:
РФ не має маніпулювати моніторинговою місією в Керченській протоці, — Клімкін Маасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна