Україна та Ізраїль підписали угоду про вільну торгівлю

 

Україна та Ізраїль підписали Угоду про зону вільної торгівлі.

Церемонія підписання відбулася в Єрусалимі у понеділок, 21 січня, під час візиту президента Петра Порошенка в Ізраїль.

Підписи під документом поставили перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Cтепан Кубів та в.о. міністра економіки та промисловості Держави Ізраїль Елі Коен.

На церемонії були присутні Порошенко та прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

Президент України назвав цей день “історичним”.

“Ми зробили сто сторінок за один рік, і загалом це півтори тисячі сторінок. І це стало можливим після нашої зустрічі у Нью-Йорку з прем’єр-міністром [Нетаньягу], потім ми зустрілися в Парижі, де власне ми все закінчили. І в нас ще один місяць пішов, щоб закінчити всі переговори”, – сказав Порошенко.

Президент відзначив, що Україна вивчила досвід Ізраїлю не лише в економічній сфері, але і у військовій.

“Це дуже просто. Ми навчилися від Ізраїлю як захищати нашу країну, щоб зробити сильну армію. І ми навчилися як зробити сильною економіку та забезпечити добробут нашому народові. Ми навчилися цього в Ізраїлю, і я думаю, що це дуже успішний урок”, – зазначив він.

За словами Петра Порошенка, угода допоможе знизити ціну українських товарів в ізраїлі, а ізраїльських товарів – в Україні. “І ми плануємо запустити нову угоду про вільну торгівлю послугами – це прекрасна ідея”, – додав глава держави.

Прем’єр-міністр Держави Ізраїль, у свою чергу зазначив, що це третій візит президента України в Ізраїль з моменту його інавгурації. “І це доказ тісних стосунків між Україною та Ізраїлем. Ці зв’язки мають глибоке історичне і культурне коріння. Українські євреї складають вагому частку населення Ізраїлю. Україна також є домом для великої єврейської спільноти”, – сказав Беньямін Нетаньягу, відзначивши зростання інвестицій та торгівлі між двома країнами за останні роки.

Читайте також:
Набуло чинності рішення про вихід США з ЮНЕСКО. Ізраїль іде слідом

Зустріч Порошенка з Єрусалимським патріархом скасували, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна