У Чернівцях оштрафували підприємство, яке звільнило працівників-контрактників ЗСУ

 

У Чернівцях оштрафували публічне акціонерне товариство за незаконне звільнення двох працівників, які пішли на контрактну службу до Збройних сил України.

Про це у четвер, 17 січня, повідомили у прес-службі управління Держпраці в Чернівецькій області.

“Інспектори управління Держпраці виявили, що підприємство з Чернівців звільнило двох своїх працівників, які підписали контракт на проходження військової служби в ЗСУ. На роботодавця наклали штраф у розмірі 74460 гривень”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що своїми діями підприємство порушило частину третю статті 119 Кодексу законів про працю України – “Гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов’язків» та Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Згідно з ними, за працівниками, прийнятими на військову службу за контрактом, під час дії особливого періоду на термін до його закінчення або до дня фактичного звільнення, зберігаються місце роботи й зарплата.

Читайте також:
Спецслужби РФ намагалися заслати в Україну розвідників під виглядом монахів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.