НАБУ розслідуватиме справу проти Юрія Луценка за підозрою у хабарництві

 

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро почати розслідування за фактом корупційного злочину, до якого причетний генпрокурор Юрій Луценко.

У рішенні суду зазначається, що НАБУ повинно розпочати розслідуванння за фактом отримання неправомірної вигоди генеральним прокурором України Юрієм Луценком у змові зі своїм першим заступником Дмитром Сторожуком.

Нагадаємо, що 17 жовтня 2018 року на особистому прийомі у голови СБУ Василя Грицака на Луценка та Сторожука подали заяву про вчинення кримінального корупційного злочину.

СБУ 30 жовтня 2018 року направила звернення до НАБУ “у зв’язку з віднесенням розслідування злочинів до їх компетенції”.

У НАБУ зазначили, що не знайшли ознак складу кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності детективів бюро, в діях Луценка і Сторожука, тому не будуть вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Проте суд ухвалив зобов’язати службову особу НАБУ розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявникам витяг.

Відзначається, що ухвала оскарженню не підлягає.

Читайте також:
Луценко передав президенту заяву про відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна