Держкомтелерадіо перевірив веб-сайти органів виконавчої влади на інформаційну прозорість

 

Держкомтелерадіо провів моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади у другому півріччі 2018 року.

Лідерами рейтингу серед 64 центральних органів виконавчої влади стали Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Міністерство інформаційної політики України, Державна служба України з питань праці, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Адміністрація Державної прикордонної служби України.

Вони мають максимальний показник інформаційної прозорості 100%.

Водночас найменше значення показника інформаційної прозорості має веб-сайт Національної служби здоров’я України (47,14 %).

Також кращими серед 25 веб-сайтів обласних та Київської міської державних адміністрацій визнали сайти Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Рівненської, Херсонської, Чернігівської обласних держадміністрацій.

Усі вони мають найвищі показники інформаційної прозорості.

Значну динаміку зростання інформаційної прозорості серед центральних органів виконавчої влади продемонстрували Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Національна поліція України, Державна міграційна служба України, Міністерство освіти і науки України, Державне агентство з питань електронного урядування України та Міністерство культури України, а серед місцевих органів виконавчої влади – Запорізька, Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська, Луганська, Волинська Кіровоградська та Чернівецька обласні держадміністрації.

Таке зростання обумовлено насамперед реалізованими заходами для адаптації власних веб-сайтів до потреб осіб з порушеннями зору та слуху.

Станом на 22 грудня 2018 року повністю виконали вимоги нормативно-правових актів щодо забезпечення доступності інформації для користувачів з порушеннями зору та слуху 47 % центральних органів виконавчої влади та 76 % місцевих органів виконавчої влади. Часткову адаптацію власних веб-сайтів до потреб осіб з порушеннями зору та слуху здійснили 11 % центральних та 12 % місцевих органів виконавчої влади.

До слова, моніторинг здійснюється щопівроку.  Його мета – оцінити рівень інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регламентують розміщення певних видів інформації на веб-сайтах.

Наступний моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади Держкомтелерадіо проведе протягом квітня – червня 2019 року.

Читайте також:
Мовні квоти на радіо спричинили шалений розвиток української музики, — Костинський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна