Нардепа Іванчука в Мексиці не затримували, Фукс теж в’їхав, – МЗС

 

Нардепа від “Народного фронту” Андрія Іванчука не затримували в Мексиці.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на прес-брифінгу в середу, 9 січня, передає “Новинарня” з посиланням на канал “Прямий”.

За словами Клімкіна, МЗС дізналося про нібито затримання Іванчука та бізнесмена Павла Фукса з інтернету й перевірило цю інформацію.

“По-перше, пана Іванчука ніхто не затримував, все нормально, він зараз знаходиться в Мексиці. Щодо пана Фукса – у нього були питання щодо дозволу на в’їзд. Зараз ці питання, наскільки я розумію, всі вирішені, і він також знаходиться у Мексиці. Це інформація від нашого посольства”, – повідомив міністр.

Павло Клімкін затримав, що всі повідомлення про затримання Фукса та Іванчука – це “спекуляції”.

Як відомо, 7 січня головний редактор програми “Схеми” (“Радіо Свобода”) Наталія Седлецька заявила, що російського й українського олігарха Павла Фукса і одного з керівників фракції “Народного фронту” Андрія Іванчука було затримано міграційною службою Мексики після прильоту чартерним рейсом в аеропорт Канкун. Про це писав також сайт “Обозреватель”, зазначаючи, що ім’я Фукса внесено у міжнародний “чорний список” й олігархові через це уже відмовляли у в’їзді в США та Ізраїль.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна