“Монгольського хана ти байстрюк”. Батальйон Кульчицького написав жартівливого листа Путіну

 

Батальйон оперативного призначення Нацгвардії імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького з нагоди Різдва виступив із жартівливим посланням до президента Росії Володимира Путіна в стилі листа запорожців турецькому султану.

Як передає “Новинарня“, відповідний текст (“Напутнє слово українських добровольців російському загарбнику”) та фото було розміщено на ФБ-сторінці підрозділу ввечері 6 січня.

Бійці НГУ сфотографувалися за столом у позах козаків із відомої картини Іллі Рєпіна.

У листі сказано:

“Володьці Путькіну, ненажерливій свиноті, хитрому лису, бридкій жабі, брудному щурові – персонажу дитячої казки під Різдво Христове, напутнє слово.

Ти, царько мордвинський, певно, вирішив Росію в рукавичку перетворити? То згадай, що остання не з гуми була та й ледь не ріпнула, чого тобі й твоєму зарозумілому носатому писку бажаємо.

Монгольського хана ти байстрюк, китайський прикордонник, кощій безсмертний на газовій голці, жаболов у московському болоті, пастух свиней павловських, сторож ізб немитих! Ти – загарбник клятий земель довколишніх, кривдою й обманом присвоєних! Намертво засівши в кремлівських стінах, неприступною фортецею їх уявляєш? Дарма, бо на нашому боці Бог і стихії: дніпровською водою розіллємося і твій шал остудимо, вітром стіни похитнемо, під Кремлем земля розійдеться, а вогонь попелом засипле, та й згадки не лишить!

І курка двоголова нам на вечерю буде!

Ось наше слово, українцям розрада, а Володьці Путькіну – прикінцеве напуття”.

Лист підписав командир батальйону підполковник Віктор Толочко, позивний “Майдан”, з бойовими побратимами.

Як видно з інших повідомлень батальйону Кульчицького, його військовослужбовці зараз виконують завдання в ООС у Попаснянському районі Луганської області. Зокрема, вони вітали з Новим роком дітей школи-інтернату міста Гірське Первомайської міськради.

Читайте також:
Як на фронті відзначають Різдво українські воїни. ПІДБІРКА ВІДЕО, ФОТО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна