Київських поліцейських обвинувачують у побитті 81-річного авіаконструктора

 

Слідчі Державного бюро розслідувань почали перевірку оприлюдненої у ЗМІ інформації про причетність працівників поліції до побиття авіаконструктора заводу “Антонов” Віктора Ковальського.

Про це у четвер, 3 січня, повідомила прес-служба ДБР.

Цього ж дня київська прокуратура заявила про відкриття провадження щодо поліцейських, адже виявились нові дані, що вказують на можливу участь правоохоронців у цьому інциденті.

Саме побиття сталося ще 26 грудня біля станції метро “Шулявська” у Києві.

У декількох ЗМІ повідомили, що це працівники патрульної поліції із застосуванням сили намагались затримати 81-річного авіаконструктора держпідприємства “Антонов”.

За неофіційною версією, на 81-річного Віталія Ковальського накинулися кілька незнайомців, які обвинуватили його у шахрайстві при обміні валюти, згодом його також побили працівники поліції, що прибули на цей виклик.

Після побиття поліція відкрила провадження по ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), однак зараз по цій справі почали ще одне розслідування, в рамках якого перевірятимуть причетність правоохоронців до інциденту.

“Під час вивчення процесуальними керівниками матеріалів кримінального провадження, а також проведення безпосереднього допиту потерпілого, Київською місцевою прокуратурою №9 встановлено обставини, які свідчать про можливу причетність до вказаної події працівників поліції”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Відтак ДБР проводитиме своє розслідування щодо можливого перевищення влади київськими поліцейськими.

“Проводяться необхідні першочергові слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років”, – заявили у ДБР.

Читайте також:
На Київщині зловмисники переробляли “травмати” на бойову зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна