На Київщині зловмисники переробляли “травмати” на бойову зброю

 

У Київській області виявили та блокували діяльність зловмисників, які налагодили нелегальний бізнес із виробництва набоїв і травматичної зброї, а також її перероблення під бойову.

Про це 29 грудня повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

“Оперативники спецслужби встановили, що засоби ураження та боєприпаси зловмисники реалізовували в різних регіонах країни через особисті зв’язки, у тому числі серед кримінальних кіл, а також на спеціалізованих інтернет-сайтах. Товар відправляли замовникам через недержавні поштові сервіси”, — повідомили у СБУ.

У місцях незаконного виробництва та зберігання зброї і боєприпасів, а також за адресами проживання фігурантів кримінального провадження було проведено 15 обшуків.

“Під час слідчих дій вилучено обладнання, комплектуючі та запчастини для виготовлення засобів ураження, понад 20 тисяч набоїв різного калібру, а також документальні матеріали, які підтверджують протиправну реалізацію продукції. У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 263 КК, чотирьом фігурантам справи готуються повідомлення про підозру”, — зазначили у Службі безпеки.

Слідчі дії тривають.

Читайте також:
У Києві невідомі увірвалися у салон антикваріату і облили його бензином

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.