Суд у Києві посадив на 4 роки чоловіка, який 2015 року вкрав у АТОвця автомат Калашиникова

 

За наполяганням столичної прокуратури рішенням Київського апеляційного суду скасовано виправдальний вирок чоловікові, який у 2015 році вкрав в АТОвця автомат Калашникова. Крадія таки посадили на 4 роки.

Про це 2 січня повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Згідно з матеріалами слідства, у лютому 2015 року зловмисник, перебуваючи на парковці біля супермаркету на Подолі, проник у салон автомобіля та викрав звідти автомат АКС-74 і блютуз-гарнітуру.

Як виявилося, автомобіль належав учаснику АТО. Він прямував у зону бойових дій та зупинився біля магазину, щоб купити продукти.

Військовослужбовець одразу повідомив про крадіжку на лінію “102”, і вже за кілька годин за допомогою свідків злодія вдалося затримати, а викрадені речі, у тому числі зброю – вилучити.

У вересні 2017 року Подільський райсуд міста Києва виніс виправдальний вирок щодо обвинуваченого через начебто недоведеність його вини за ч. 1 ст. 262, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 185 КК України.

Не погоджуючись з таким рішенням, місцева прокуратура №7 оскаржила його в апеляційному порядку.

“За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено у повному обсязі, виправдувальний вирок скасовано та засудженому призначено реальну міру покарання у вигляді 4 років позбавлення волі”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Солдата зі Львівщини ув’язнили на 5 років за крадіжку автомата Калашникова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна