Поляки вважають агресію РФ на Азові найважливішою міжнародною подією 2018 року

 

На думку пересічних поляків, найважливішою міжнародною подією 2018 року була агресія Росії проти українських кораблів в Азовському морі.

Такий результат опитування, проведеного наприкінці грудня Центром дослідження громадської думки (CBOS) Польщі.

“На думку опитаних, найважливішою подією у країні було святкування 100-річчя відновлення незалежності Польщі (40%). На міжнародній арені найважливішою подією минулого року поляки визнали атаку російського флоту на українські кораблі в Азовському морі (6%)”, — зазначають у CBOS.

Крім атаки біля Керченської протоки, важливими міжнародними подіями року поляки також називали загалом агресивну міжнародну політику Росії, проведення кліматичного саміту у місті Катовіце, угоду США з Північною Кореєю та вихід Великої Британії з ЄС.

Найважливішими внутрішніми подіями в РП, крім відзначення 100-річчя відновлення незалежності, названо проведення місцевих виборів в Польщі та проблеми у відносинах Польщі з ЄС.

Читайте також:
Томос, війна, зубожіння і щастя: соціологи виміряли настрої українців-2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна