Перша група військових США залишила Сирію

 

Перша група американських військових залишила Сирію згідно до рішення президента Дональда Трампа вивести контингент США з країни.

Про це повідомляє турецьке державне інформагентство Anadolu.

Група американців у кількості близько 50 військових залишила базу в провінції Ель-Хасак і попрямувала до Іраку.

Американці виїхали на броньованих автомобілях Hummer та вантажівках.

У Сирії загалом 18 локацій, де розміщуються американські військові. В Пентагоні раніше заявляли, що виведення військ триватиме близько трьох місяців.

Нагадаємо, Трамп оголосив, що понад дві тисячі американських солдатів скоро повернуться додому з Сирії. Він аргументував це рішення тим, що терористичну “Ісламську державу” в Сирії переможено.
Його рішення викликало негативну реакцію республіканців і деяких демократів, які стверджували, що виведення військ з Сирії утворить простір для дій для Ірану та Росії, двох відомих прихильників сирійського лідера Башара Асада. Трамп стверджує, що Туреччина продовжуватиме боротьбу з “Ісламською державою” у регіоні.
Через рішення Трампа подав у відставку міністр оборони США Джеймс Меттіс.

Читайте також:
Білий дім підтвердив початок виведення військ США з Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна