Російському чемпіону світу зі швидких шахів соромно за окупацію Криму

 

Російський гросмейстер Данило Дубов, який став чемпіоном світу зі швидких шахів у Санкт-Петербурзі, вважає ганьбою Росії окупацію Криму.

Про це він розповів в інтерв’ю chess-news.ru.

Коментуючи той факт, що на чемпіонат світу в Петербург не приїхали кілька українців, Дубов заявив, що він у кримському питанні на боці України. При цьому він підкреслив, що спорт важливіший за політику.

“Хоча, безумовно, у кримському питанні я цілком на боці України. Але суперечності немає, тому що для мене шахи просто важливіші за політику. Розумієте, можна говорити про військову агресію і так далі, але, як не крути, Росія – це країна з величезними шаховими традиціями, і вони були і будуть”, – сказав молодий шахіст.

“Історія – вона змінюється. Просто ми живемо в такий період, а для історії це все дурниця. Ну пройде років двісті, ну буде епізод з Кримом, ну соромно, так. Але це пройде – а традиції залишаться”, – зазначив Дубов.

Як відомо, у Санкт-Петербурзі 26-30 грудня відбувся чемпіонат світу зі швидких шахів. Через те, що турнір проходив в Росії (країні-агресорі), його бойкотував провідний український шахіст Павло Ельянов. Чемпіоном світу став росіянин Данило Дубов. Азербайджанець Мамедьяров здобув срібло, американець Накамура — бронзу.

Читайте також:
Українська шахістка Марія Музичук
взяла бронзу чемпіонату світу в РФ, програвши екс-львів’янці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна