В Івано-Франківську уродженець Узбекистану побив голову Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдана Боровича

 

В Івано-Франківську зазнав нападу голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдан Борович.
Цю інформацію в коментарі “Новинарні” підтвердили в секторі комунікації ГУ Нацполіції області.

При цьому у главку зазначили, що злочин вчинив напідпитку прикарпатець, який є уродженцем Узбекистану. Його затримали на місці події і вже висунули підозру.

“Подія трапилася 27 грудня в Івано-Франківську. Близького 19:30 на вулиці Богдана Лепкого 21-річний хлопець вчинив конфлікт із двома пішоходами. Він, будучи напідпитку, підбіг до невідомих йому осіб і почав ображати. Після цього жінку штовхнув у сторону, а чоловіку умисно наніс удар кулаком в обличчя. Після цього потерпілий впав на землю, а зловмисник продовжив наносити удари кулаком в голову. Коли нападник намагався покинути місце події, то небайдужий громадянин і поліцейський, який у цивільному проходив поруч, наздогнали і зупинили його“, – повідомили в ГУ НП.

Зазначається, що подія сталася біля офісу Всеукраїнського братства ОУН-УПА. Потерпілий – 71-річний голова Братства, голова обласного проводу Конгресу українських націоналістів.

Потерпілого доставлено до лікарні з діагнозом “забій головного мозку, крововилив і перелом кісток лицевого черепа”.

Поліцейські вже оголосили підозру зловмиснику за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров’я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину, – карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Як зазначили в поліції, нападником виявився 21-річний прикарпатець, який є уродженцем Узбекистану, “але все життя проживає в Україні”. Його підозрюють в умисному тілесному ушкодженні середньої тяжкості.

Питання про обрання міри запобіжного заходу вирішується, працюють слідчі.

З приводу інциденту поширено також офіційне звернення Всеукраїнського Братства ОУН-УПА “до громадян України та відповідальних працівників правоохоронних органів”.
У Братстві бачать політичну складову в нападі.

У зверненні сказано: “27 грудня 2018 року біля офісу Всеукраїнського братства ОУН-УПА в місті Івано-Франківську по вулиці Богдана Лепкого, 46 був здійснений замах на життя голови Всеукраїнського братства ОУН-УПА, голови обласного проводу Конгресу українських націоналістів Богдана Боровича. Злочинець без будь-яких видимих причин та мотивацій наніс Богдану Боровичу ряд тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких за допомогою небайдужих перехожих він був доставлений до обласної клінічної лікарні”.

Члени КУНу й ветерани ОУН-УПА “розцінюють факт побиття лідера національно-патріотичного руху України як виклик та супротив з боку антинародної коаліції олігархічних угрупувань активній життєвій позиції Богдана Боровича, яка повсякденно спрямована на подолання масової корупції та побудови і утвердження громадянського суспільства в Україні”, сказано у відозві.

“Ми вимагаємо від державних та правоохоронних органів (СБУ, прокуратури, Міністерства внутрішніх справ) у коротші терміни провести оперативне реагування на факт тероризму стосовно лідера патріотичних сил України та доповісти громадськості про результати здійснення оперативно-розшукових заходів”, – зазначили у Братстві, висловивши “надію на неупередженість проведення слідчих дій та притягнення винних осіб до відповідальності згідно діючого законодавства України”.

Звернення датоване 28 грудня.

Журналіст Жанна Шевченко-Титаренко у соцмережі повідомила, що в лікарні біля Бориса Боровича перебуває секретар ВБ ОУН-УПА Марія Солодчук, “стан дуже тяжкий”.

Читайте також:
Порошенко підписав закон про визнання ветеранів ОУН та УПА учасниками бойових дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна