Бойовики вимагають звільнення 196 осіб, — Геращенко

 

Бойовики на Донбасі вимагають звільнити 196 осіб, тоді як наразі підтвердили утримання лише 23 українців.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи із урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

“Росіяни і їхні маріонетки з ОРДЛО остаточно відмовилися від проведення відеоконференції гуманітарної підгрупи 29 грудня для узгодження звільнення заручників. Змушена констатувати і пасивну позицію координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тоні Фріша“, — зазначила депутат.

Геращенко додала, що російська сторона так і не дала жодної відповіді на пропозицію передати їхньому консулу засуджених громадян РФ в обмін на політв‘язнів Кремля.

За її словами, РФ не відповіла на ці пропозиції ні по дипломатичним каналах, ні на запити українського омбудсмена Людмили Денисової.

“Натомість, бойовики продовжують вставляти в свої вимоги — списки звільнення росіян (сьогодні в списках ОРДЛО подають вже 26 громадян РФ), беркутівців, причетних до терактів в Одесі і Харкові. На цей час ОРДЛО підтвердили утримання всього 23 українців. А від нас вимагають звільнити 196”, — наголосила парламентарій і додала, що “це в них називається “обмен всех установленных на всех установленных”.

Читайте також:
У “ЛНР” вербували засуджених, яких переводили до українських в’язниць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна