СБУ на Миколаївщині арештувала офіцера – завербованого агента ГШ Росії

оновлено

Служба безпеки України викрила на Миколаївщині агентурну мережу генштабу збройних сил РФ, які планували заходи з дестабілізації в Україні.
Про це повідомив представник департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк на брифінгу в четвер, 27 грудня.

“Черговим результатом роботи стало викриття та припинення протиправної діяльності агентурної мережі російської воєнної розвідки на території Миколаївської області. Зокрема, 20 грудня було затримано її керівника – громадянина України 1961 року народження, капітана 1-го рангу ВМСУ у запасі, який також має громадянство РФ”, – розповів представник контррозвідки Настюк, якого цитує “РБК-Україна”.

Капітан 1-го рангу затриманий СБУ

Встановлено, що флотський офіцер запасу був завербований кадровим співробітником ГШ ЗС Росії в Севастополі. Окрім того, затриманий неодноразово виїжджав до анексованого Криму для проведення агентурних зустрічей.

“За завданням російської спецслужби колишній старший морський офіцер та його пособники здійснювали збір та передачу інформації з обмеженим доступом про функціонування підрозділів військових на території Очаківського гарнізону Миколаївської області, а також їх залучення до проведення ООС на Сході України”, – додали в СБУ.

За даними контррозвідки, останнє завдання завербованого агента РФ полягало у створенні на території Очаківського району підпілля для проведення заходів з дестабілізації ситуації у регіоні.

Затриманому оголошено підозру за ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці, передає УНІАН.

Операція була проведена під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури.

Тривають слідчо-оперативні дії. Стосовно інших членів мережі будуть прийняті окремі процесуальні рішення.

“Водночас контррозвідкою СБУ було проведено операцію з викриття ще двох агентурних груп російської воєнної розвідки на території Харківського і Одеського регіонів”, – зазначив прес-центр СБУ.

Читайте також:
Американці допомагають споруджувати в Очакові
нову військово-морську базу ВМС України

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна