Держкіно профінансує документальний фільм про Норильське повстання

 

Держкіно України уклало контракт з компанією “ТРИ-Я-ДА ПРОДАКШН” контракт про надання кінопроекту “У-777. Перемога над смертю” державної фінансової підтримки розміром 2 млн. 96 тис. 956 грн.

Це становить загальну вартість виробництва фільму, повідомляє прес-служба агентства.

“Кінопроект документального фільму “У-777. Перемога над смертю” став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер картини — Ігор Висневський. Автор сценарію — Олена Моренцова-Шулик. Продюсер фільму — Сергій Баранов“, — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, ця історико-біографічна художньо-документальна стрічка розповідає про вихідця із Західної України Євгена Грицяка, який став одним з керівників повстання в Норильських таборах 1953 року. Усе життя героя фільму було викликом тогочасній системі.

Реліз фільму в Україні заплановано на осінь 2019 року.

Читайте також:
Завершено виробництво історичної драми “Крути 1918”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна