Завершено виробництво історичної драми “Крути 1918”

 

Завершено виробництво історичної драми “Крути 1918”, яка присвячена 100-річчю бою під Крутами взимку 1918 року.

Про це повідомили у Державному агентстві України з питань кіно.

Кінопроект повнометражного фільму “Крути 1918” став одним із переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно у сесії ігрових тематичних фільмів. Проект отримав державну фінансову підтримку розміром 25 млн. 941 тис. 300 грн.

Загальна вартість виробництва фільму склала 52 млн. грн.

“Ми покладаємо на цей фільм великі надії, адже це перша масштабна кінострічка, присвячена героїчному подвигу української молоді в бою під Крутами”, – зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

“Крути 1918” – це реальна історія про бій на залізничній станції Крути взимку 1918 року.

У зйомках стрічки було задіяно близько тисячі акторів і двох тисяч одиниць зброї. У зйомках батальних сцен брали участь 150 військових Нацгвардії України.

Як повідомляла “Новинарня“, прем’єру історичного екшену “Крути 1918” перенесли на 7 лютого 2019 року.

“Спочатку ми планували презентувати фільм на День Збройних сил України, 6 грудня. Це важливе свято для нашої країни. Проте є не менш важлива дата — роковини бою під Крутами, — яка припадає на кінець січня і саме якій присвячене наше кіно. Тож ми вирішили, що правильніше за все буде приурочити вихід фільму до днів вшанування пам’яті тих, хто сто років тому захищав нашу країну”, — пояснив продюсер “Крути 1918” Андрій Корнієнко.

У день роковин бою на станції Крути, 29 січня, відбудеться допрем’єрний показ фільму у Києві, а вже наступного тижня, з 7 лютого, фільм “Крути 1918” вийде у широкий прокат.

Читайте також:
Відтепер кожен поїзд під Крутами даватиме гудок на честь героїв УНР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна