Загострення взаємин Білорусі й РФ: президенти провели 4-годинні переговори

 

Президенти Росії і Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко 25 грудня провели офіційну зустріч у Москві. Переговори лідерів, які проходили у Кремлі з невеликими перервами тривали майже чотири години, повідомляє агентство ТАСС.

Спочатку Лукашенко і Путін заслухали виступи урядовців, потім Путін запросив білоруського лідера «на робочий передноворічний обід». Згодом бесіда лідерів продовжилася за закритими дверима.

«Найбільш гострим питанням переговорів, на думку спостерігачів, стала тема компенсації випадаючих доходів Мінська від податкового маневру, проведеного Москвою. Російську ж сторону турбує питання періодичних порушень Білоруссю митного режиму Союзної держави», — передає ТАСС.

Переговори стартували за участю членів делегацій двох країн. З російського боку, зокрема, був присутній глава МЗС Росії Сергій Лавров та посол РФ в Білорусії Михайло Бабич.
Крім Лукашенка, з боку Білорусі були віце-прем’єри країни, міністр фінансів, глава МЗС Володимир Макей і посол в РФ Володимир Семашко.

Як відомо, відносини союзних Росії й Білорусі наприкінці 2018 року загострились.
24 грудня Олександр Лукашенко заявив, що відтепер не називатиме Росію «братньою державою», а лише «партнером».
Лукашенко висловив хвилювання, що РФ хоче «включити» Білорусь у свій склад під приводом «глибокої інтеграції». Речник Кремля заявив, що об’єднання РФ та Білорусі зараз не на порядку денному.

Читайте також:
Я на 100% довіряю Лукашенкові, — Порошенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна