Влада Чорногорії домагатиметься автокефалії для своєї православної церкви

 

Сербська православна церква, яка є панівною у Чорногорії, підриває незалежність цієї країни, тому чорногорська влада домагатиметься відновлення автокефальної Чорногорської православної церкви, заявив президент Чорногорії Міло Джуканович.

“Сербська православна церква дуже наполегливо підриває чорногорську незалежність. Я вважаю, що необхідно продовжити роботу по відновленню автокефальної Чорногорської православної церкви, і держава буде займатися цим і нести за це відповідальність”, – сказав Джуканович, пише «Європейська правда» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Сербська православна церква (СПЦ) є панівною у Чорногорії, тоді як Чорногорська православна церква не має канонічного визнання. Чорногорська православна церква, яка проголосила себе автокефальною у 1993 року, подібно до української церкви бореться за міжнародне визнання. Наразі її зусилля є безуспішними, зокрема, через тиск СПЦ.

Український патріарх Філарет неодноразово виступав із підтримкою прагнення чорногорців мати свою автокефальну церкву.

Зазначимо також, що Сербська православна церква у деяких питаннях має позиції, аналогічні до позицій Російської православної церкви.

Додамо також, що у 2016 році Росія спробувала організувати у Чорногорії державний переворот.

Читайте також:
Чорногорія видала Україні співучасницю “газових схем” Онищенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна