Румунія підтримає посилення санкцій проти Росії, – глава МЗС

 

Румунія стурбована нарощуванням російської військової присутності в Чорному морі та підтримає посилення антиросійських санкцій у відповідь на агресивні дії РФ в регіоні.

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану в зв’язку з майбутнім головуванням Румунії в ЄС, повідомляє “Укрінформ”.

“Останнім часом ми особливо стурбовані нарощуванням військової присутності Росії в Чорному морі і на східних кордонах ЄС і НАТО. У зв’язку з цим одним з головних завдань румунського головування в ЄС стане зміцнення безпеки в цьому регіоні”, – зазначив Мелешкану.

Дипломат наголосив, що Румунія підтримає посилення антиросійських санкцій у відповідь на агресивні дії Росії в Чорному морі.

Мелешкану також заявив, що Румунія як повноправний член Євросоюзу та НАТО буде формулювати свою позицію так, щоб вона була співзвучна з позицією союзників.

Як відомо, Румунія головуватиме в ЄС з 1 січня 2019 року.

Читайте також:
Європарламент схвалив приєднання Болгарії та Румунії до Шенгенської зони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна