Порошенко підписав закон про перейменування УПЦ МП

 

Президент Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України”.

Про це повідомили у прес-службі президента України, передає УНІАН.

Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати… Чи то до новоствореної автокефальної Православної церкви України, чи то до тієї церкви, яка наполягає на збереженні свого зв’язку і залежності від РПЦ”, — наголосив глава держави, підписуючи закон.

Президент підкреслив: “Вибір легше робити, коли всі речі названо своїми іменами, коли є достатньо відомостей для того, щоб його добровільно ухвалити. Реалізація закону дасть громадянам усю повноту інформації”.

За словами Порошенка, у змінах до закону дотримано принцип свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, жодного обмеження конституційних прав громадян не буде.

Як повідомляла “Новинарня“, наприкінці ранкового засідання в четвер, 20 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроект №5309 про перейменування Української православної церкви (Московського патріархату). 

Закон підтримали 240 депутатів. “Проти” голосував лише “Опозиційний блок”.

Тепер ця релігійна організація має називатися – “Російська православна церква в Україні.”

Голова ВР Андрій Парубій назвав цей день “історичним днем повернення української церкви”.

Читайте також:
“РПЦ московського патріархату в Україні”: Путін промовився про вплив Кремля на УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна