Месенджер Slack блокує користувачів за відвідування Криму

 

Месенджер для корпоративних комунікацій Slack почав блокувати користувачів після відвідування країн і регіонів, які потрапили під санкції США.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Повідомлення про блокування Slack розіслав користувачам 20 грудня. Обмеження стосується облікових записів, пов’язаних з Кубою, Іраном, Північною Кореєю та анексованим Кримом. Акаунти користувачів блокують без попередження.

Сайт TechCrunch відзначає, що обмеження стосуються користувачів безкоштовних груп Slack. Доступ до послуг месенджера для платних користувачів поки не обмежили.

На блокування сервісу поскаржився, зокрема, громадянин Ірану, який проживає в Канаді. Він припустив, що його забанили через походження, адже в компанії, де він працює, більше немає вихідців з Ірану.

Також надходять повідомлення про блокування від компаній, чиї співробітники відвідували Крим. Блокування торкнулися і тих, хто розповідав в соцмережах про поїздки в Іран.

При цьому деякі користувачі соцмереж стверджують, що були заблоковані, незважаючи на те, що ніколи не відвідували регіони з обмежувального списку США і не працювали з представниками цих країн.

Читайте також:
Відключити SWIFT, закрити порти. Волкер заговорив про “ядерні” санкції США проти РФ через Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна