Гроші крізь вікно: правоохоронці затримали двох корупціонерів із “Укргазвидобування”

 

Двоє посадовців “Укргазвидобування” затримані за організацію корупційної схеми.

Про це у четвер, 20 грудня, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За словами генпрокурора, затримані налагодили схему отримання 10% “відкату” за держзамовлення.

У рамках справи зафіксовано, що за вересень — грудень начальник механіко-енергетичного департаменту “Укргазвидобування” В. Микитін та директор з підготовки та транспортування газу О. Гордієнко отримали 16 млн. 840 тис. грн.

Зловмисників затримано під час отримання чергового траншу в 9 млн. грн. Луценко розповів, що під час затримання зловмисники спробували викинути хабар у вікно.

Нагадаємо, що 9 серпня колишнього першого заступника голови правління ПАТ “Укргазвидобування” Олексія Тамразова затримали під час спроби дати прокурору 200 тис. доларів хабара.

За словами Юрія Луценка, Тамразов хотів, щоби прокурор посприяв у знятті арешту з майна у кримінальному провадженні, пов’язаному діяльністю злочинної організації екс-президента Віктора Януковича.

Наступного дня суд обрав Тамразову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з правом застави 3 млн. грн.

Через кілька днів затриманий вийшов під заставу.

Читайте також:
Правоохоронці викрили на хабарі директора держпідприємства Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна