США і ЄС закликали Росію звільнити кримського татарина Бекірова

 

Посольство США в Україні закликало РФ звільнити кримськотатарського активіста Едема Бекірова та усіх українських політв’язнів.

Про це йдеться у заяві посольства у Twitter.

“Ми закликаємо Росію звільнити Едема Бекірова, стан здоров‘я якого дуже важкий, і йому не надають медичну допомогу. Ми стоїмо разом з усіма несправедливо затриманими українськими політв‘язнями та закликаємо Росію звільнити їх негайно”, — наголосили у відомстві.

З аналогічним закликом виступили і в ЄС.

“Ми очікуємо негайного звільнення кримськотатарського активіста Едема Бекірова, який був затриманий російською владою”, — написала у Twitter прес-секретар Європейської служби зовнішніх справ Майя Косьянчич.

Як повідомляла “Новинарня“, мешканця селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в’їзді в окупований Крим вранці 12 грудня.

Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі.

Читайте також:
Стан арештованого в окупованому Криму активіста Бекірова є критичний, — Денисова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна