Стан арештованого в окупованому Криму активіста Бекірова є критичний, — Денисова

 

Адвокат незаконно затриманого російськими правоохоронцями на в’їзді до окупованого Криму Едема Бекірова буде вимагати переведення кримськотатарського активіста до медчастини.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова на своїй сторінці у Facebook.

“Отримала інформацію від адвоката затриманого російськими правоохоронцями кримського татарина Едема Бекірова. Не зважаючи на підтверджені діагнози та критичний стан здоров’я, його наразі утримують у загальній камері СІЗО. Адвокат повідомив, що має звернутися до керівництва ізолятора, у якому утримується Едем Бекіров з проханням перевести його підзахисного до медичної частини”, — йдеться у повідомленні.

Народний депутат додала, що перебування у СІЗО у такому критичному стані є небезпечним для життя Едема Бекірова.

Як повідомляла “Новинарня“, мешканця селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в’їзді в окупований Крим вранці 12 грудня.

Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі.

Читайте також:
Координатора “Кримської солідарності” примусово етапують в психіатричну лікарню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна