В УПЦ МП відреагували на закон про перейменування

 

В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що законопроект №5309 щодо перейменування церкви порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.

Відповідну заяву опублікував юридичний відділ УПЦ МП.

У заяві зазначають, що Україна є світською державою, що унеможливлює встановлення на законодавчому рівні якихось переваг або обмежень для тих чи інших релігійних об’єднань.

“А примушування Української Православної Церкви до зміни свого найменування є нічим іншим, як втручанням у її діяльність, що може призвести до непередбачуваних наслідків у суспільстві”, — йдеться у повідомленні.

В УПЦ МП наголосили, що змусити її до перейменування українська влада нібито хоче на угоду Православній церкві України, яка “хоче забрати собі цю назву”.

“Вважаємо цей закон антиконституційним і маємо намір захищати свої права усіма законними способами. Звертаємось до Президента України застосувати до цього закону право вето”, — додали у церкві.

Як повідомляла “Новинарня“,  у четвер, 20 грудня, Верховна Рада України проголосувала за проект закону№5309 відповідно до якогось Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Читайте також:
“РПЦ московського патріархату в Україні”: Путін промовився про вплив Кремля на УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна