ДПСУ розповіла, до яких країн найбільше подорожували українці 2018 року

 

Українці 2018 року найчастіше подорожували до шести європейських країн, а також Єгипту та Туреччини.
Як повідомляє Державна прикордонна служба України, про це свідчать попередні результати пропускних операцій року, що минає.

За підрахунками ДПСУ, у 2018 році українці найчастіше подорожували, як і торік, до Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Білорусі, Словаччини, Єгипту (збільшення на 350 тис. осіб) та Туреччини.

Разом з тим збільшилась кількість поїздок громадян України до Німеччини (+165 тис.), Італії (+125 тис.), Іспанії (+50 тис.), Греції та Данії (+30 тис.), Австрії та Кіпру (по +25 тис.), Латвії (+20 тис.), Болгарії та Чехії (по +15 тис.), Естонії та Швейцарії (по + 10 тис.).

Кількість мандрівок до США і Ізраїлю залишаються на рівні минулого року.

У відомстві нагадали, що нещодавно голова Держприкордонслужби Петро Цигикал повідомляв про стале зростання обсягів пропускних операцій – в середньому на 4%. При цьому 71% становлять громадяни України (66,4 млн. перетинів), а іноземці – 29%.

Крім того, Цигикал зазначав, що кількість подорожуючих українців, у порівнянні з минулим роком, збільшилася на 6%.
Зокрема фіксується збільшення поїздок громадян України через кордон зі Словаччиною (на 22%) та Румунією (на 17%), а також повітряним сполученням (загалом це 10,7 млн осіб, попит на авіаподорожі підвищився на 29%).

“Відкривати для себе світ українці не зволікають з різних причин, однак основні з них – це запровадження режиму безвізових поїздок в країни ЄС та спрощення прикордонних формальностей. В той же час сьогодні громадянин України сміливіше розширюють коло країн для відпочинку та поїздок у справах”, – зазначили у Держприкордонслужбі.

Статистику щодо виїздів до Росії в ДПСУ не оприлюднили.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна