З полону піратів звільнили екіпаж судна Pomerania Sky, серед якого є українець

 

Екіпаж судна Pomerania Sky, серед одинадцяти членів якого були вісім поляків, двоє філіппінців та українець, звільнено з полону нігерійських піратів.

Про це інформує МЗС Польщі.

“Членів екіпажу корабля Pomerania Sky, яких було викрадено наприкінці жовтня 2018 року біля узбережжя Нігерії, звільнено. Усі моряки перебувають у безпечному місці й очікують на повернення до своїх родин”,— йдеться в повідомленні.

У Польщі справою звільнення моряків від початку займалася міжвідомча група під керівництвом заступника глави МЗС цієї країни.

Як відомо, наприкінці жовтня з’явилася інформація про те, що з Pomerania Sky біля узбережжя Нігерії викрадено 11 членів екіпажу.

Захоплення судна під прапором Ліберії сталося о четвертій годині ранку 27 жовтня, за 50 морських миль від узбережжя Нігерії.

Тоді пірати підпливли на двох моторних човнах і захопили судно. Однак екіпаж корабля встиг надіслати сигнал SOS. Ніхто з екіпажу під час захоплення судна не постраждав.

Про те, що на борту Pomerania Sky перебував один громадянин України, інформувала, зокрема, профспілка робітників морського транспорту України.

Читайте також:
РФ не надає офіційні довідки про стан здоров’я полонених моряків ВМСУ, — Денисова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна