Доба ООС: 13 обстрілів, важка артилерія під Новотошківським, одного воїна поранено

 

Упродовж 18 грудня російські окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано чотири випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Про це йдеться у ранковому зведенні пре-центру ООС.

Зокрема, ворог здійснив обстріли з артилерії калібру 122 мм та з мінометів калібру 120 мм в районі населенного пункту Новотошківське та 82 мм в районі населеного пункту Павлопіль на Маріупольському напрямку.

Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населених пунктів Славне, Авдіївка, Піски — на Донецькому напрямку, а також поблизу Чермалика, Лебединського, Павлополя на Маріупольському напрямку.

Внаслідок бойових дій один український військовий отримав поранення.

“Для придушення вогневих провокацій противника підрозділи що обороняються, залучали чергові вогневі засоби”, – заявили у штабі.
За даними розвідки, за добу 18 грудня одного окупанта було поранено.

Після обстрілу з важких калібрів біля Новотошківського українська сторона СЦКК зробили заяву і засудила “такі дії збройних формувань Російської Федерації та їхніх найманців на Донбасі, які свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей”.

Протягом поточної доби, станом на 7:00, ворог вогонь не відкривав.

Читайте також:
У київському госпіталі помер боєць 72-ї омбр Олексій Гребенюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна