У російській окупації люди без суду та слідства зникають у катівнях ФСБ, — глава МінТОТ

 

Під час геополітичних дискусій не можна забувати про те, що на окупованих територіях щодня страждають люди, а будь-яке інакомислення придушує окупаційна “влада”.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш під час міжнародної конференції “Політичні та правові наслідки порушень прав людини в регіонах, що постраждали від конфліктів” у Грузії, повідомляє “Укрінформу”

“Сьогодні на міжнародній конференції я хочу сказати, щоби під час геополітичних дискусій ми не забували про те, що на окупованих територіях страждають люди кожного дня, про те, що люди позбавлені прав у силу того, що окупаційна влада просто робить все для того, аби придушити волю до спротиву, придушити інакомислення. Адже РФ просто не розділяє європейських та загальних цінностей, які розділяють Україна, Грузія та Молдова. Саме тому представники урядів наших трьох країн сьогодні на цій конференції розкажуть про жахливі порушення Росією прав людини на окупованих територіях, щоб привернути увагу усього світу до цього питання”, — підкреслив міністр.

У доповіді він зауважив, що Україна, Грузія і Молдова мають спільну проблему – окуповані території, “де використовуються однакові методи впливу та контролюються РФ безпосередньо або через призначених нею осіб”.

“Через такі дії держави-агресора на окупованих територіях страждають мільйони людей і перш за все – через порушення прав людини. Ми знаємо, що в самій Російській Федерації існують серйозні проблеми з порушенням прав людини: свобода зібрань (право проводити мітинги, пікети, демонстрації) взагалі не практикується, так що можна говорити про обмеження, пов’язані з окупацією, де діє право на силу. Також порушуються й інші права, зокрема, право брати участь у легітимних виборах”, — зазначив Черниш.

Міністр додав, що люди, які проживають на окупованих територіях, “без слідства та суду зникають у катівнях ФСБ”.

Читайте також:
На підконтрольну Україні територію з ОРЛО перемістили 42 ув’язнених, – Денисова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.