Росію звинуватили у фінансуванні політичних партій Молдови

 

У вівторок, 18 грудня, у Молдові закінчилось розслідування з приводу фінансування фондом Open Dialogue політичних партій Молдови.

Про це повідомляє Молдовське державне інформаційне агентство.

Під час розслідування було з’ясовано, що фонд Open Dialogue та його засновниця росіянка Людмила Козловська фінансували політичні партії Молдови. Комісія, яка займалася розслідуванням, прийшла до висновку, що дії фонду були диверсійними і несли загрозу для державної безпеки Республіки Молдова.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно РФ також запідозрили у можливій причетності до організації акцій протесту “жовтих жилетів”.

Раніше британська газета Times з посиланням на дослідження компанії New Knowledge повідомила про сотні акаунтів, зокрема, в Twitter, через які виявлялася підтримка “жовтим жилетам”.

Фонд Open Dialogue зареєстрований в Польщі, його засновником є громадянка Російської Федерації, він має свої джерела фінансування: це угоди з Міністерством оборони Російської Федерації, доставка військової техніки в держави, які беруть участь в регіональних конфліктах, офшорні платежі з невідомим маршрутом і походженням.

Читайте також:
Розпалюванням протестів у Франції керував новий глава ГРУ Росії, — Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.