У Фастові закінчили пошукові роботи у будинку, що вибухнув. ВІДЕО

 

Унаслідок вибуху, що стався у Фастові Київської області зранку 14 грудня, загинули двоє людей, ще одна людина була травмована.
Таку інформацію за підсумками пошуково-рятувальних робіт оприлюднила  Державна служба України з надзвичайних ситуацій зранку 15 грудня.

Зазначається, що о 00:26 15 грудня пошуково-рятувальні роботи  та розбирання зруйнованих будівельних конструкцій закінчено.

У ДСНС повідомили: 14 грудня о 09:20 у місті Фастів по вул. Садова, 10, імовірно, у квартирі на четвертому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку стався вибух без наступного горіння. Вибухом зруйновано кутову частину будинку в межах четвертого та п’ятого під’їздів із п’ятого по третій поверхи.

У будинку 70 квартир, зареєстровано 166 мешканців. З під’їзду будинку було проведено евакуацію 10 осіб.

Підготовлено 100 місць (у двох лікарнях та ліцеї) для тимчасового проживання у разі необхідності відселених мешканців будинку.  Поблизу будинку розгорнуто пункт обігріву для харчування та надання психологічної допомоги постраждалим.
З метою попередження мародерства представниками Нацполіції організовано цілодобове чергування.

Після пошукових робіт уже проведено підключення до електро- та водопостачання першого-третього під’їздів будинку та частково четвертий під’їзд. На 15 грудня заплановано проведення робіт з підключення будинку до газопостачання (окрім аварійного під’їзду).

До проведення пошуково-рятувальних робіт всього залучалося 204 осіб та 42 одиниці техніки, у тому числі від ДСНС – 100 осіб та 23 одиниці техніки.

ОНОВЛЕНО. Як повідомили в ГУ Нацполіції Київської області, загиблими виявилися мешканці будинку: дівчина 1996 року народження та 33-річний чоловік. Їхні тіла направлені в морг для встановлення причин смерті.

Попередньо встановлено, що причина вибуху пов’язана з витоком газу в квартирі на 4-му поверсі.

За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Призначена низка відповідних експертиз. Опитуються свідки події, мешканці будинку. Триває слідство.

На місці події працює оперативний штаб. Співробітники поліції продовжують забезпечувати охорону квартир будинку та публічний порядок.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна