В Україну заборонили ввозити пропагандистські книги та енциклопедії з РФ

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення заборонив ввезення з Росії до України 26 книг, які містять ознаки радянської та російської пропаганди.

Про це повідомляє видання “Главком”.

Зазначають, що Держкомтелерадіо відмовило у ввезенні цих книг підприємства “Центрпроект-Україна”, ТОВ “Дресс  Шоу”, ТОВ “Етніктрейд”, ТОВ “Форс Україна” та ПП “Видавництво “Махаон-Україна”.

“Відмову надали на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України”, — йдеться у повідомленні.

Заборонено ввозити низку дитячих книг, які виходили за радянські часи і “просякнуті комуністичною ідеологією та проілюстровані її символами”.

Також заборонили ввезення сучасних видань для дітей та юнацтва, які пропагують силові структури РФ або під виглядом дитячих енциклопедій “поширюють міфи про наддержаву Росію” або популяризують російську зброю.

Підприємці не отримали також дозволів на ввезення декількох детективів А. Максимова, Д. Донцової , сучасних романів Анни і Сергія Литвинових, І. Осипова та О. Шевцової, у яких присутня пропаганда силових структур країни-агресора.

Також надано відмову у ввезенні книги Л. Стрельнікової та Л. Секлітової “Вогонь Прометея”, у якій, зокрема, стверджують, що у Росії є надважлива роль — “допомогти відродженню духовності в інших країнах”, а “Ленін є рятівником всесвіту”.

Читайте також:
Помилкові цвяхи: Книга Гіннесса назвала Севастополь російським

Більшість містян в Україні підтримують обмеження на ввіз російських книжок. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна