Доба ООС: мінометні обстріли на Луганщині, три знищені бойовики

 

Протягом доби 8 грудня ситуація в районі проведення операції мала ознаки до загострення на Луганському напрямку, проте, залишається цілком контрольованою Об’єднаними силами.
Про це повідомляє прес-центр ООС у ранковому зведенні.

Окупанти 13 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. У трьох випадках противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, ворог із мінометів калібру 82 мм двічі відкривав вогонь неподалік Кримського та один раз – поблизу Пісків. Загалом, для обстрілів противник використав 39 мін, зазначається у повідомленні.

Упродовж минулої доби ворог стріляв по наших позиціях ще й на підступах до населених пунктів Троїцьке, Новолуганське, Шуми, Невельське, Тарамчук, Мар’їнка, Чермалик та Гнутове. Вогонь із важкого озброєння у цих випадках не відкривався.

У ході бойових дій легко поранено одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил.

За даними розвідки, 8 грудня трьох окупантів знищено, а ще чотири особи зі складу збройних формувань Російської Федерації обліковані як санітарні втрати (поранені).

Від початку цієї доби, 9 грудня, станом на 7:00, зі станкових гранатометів, противник провокував наших оборонців на підступах до Гнутового. Втрат серед українських військових немає.

Читайте також:
На Приазов’ї від ворожої кулі загинув черкащанин Олександр Коломієць зі 128 огшбр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.