Офіцер має зрозуміти, що сержант — його найближчий помічник, а не просто підлеглий, — Полторак

 

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що формування якісного сержантського корпусу залежить не лише від фінансів, а потребує надання вагомого соціального пакету.

Про це очільник Міноборони розповів у інтерв’ю виданню “День”.

“Я не зовсім задоволений темпами створення сержантського корпусу. Причин багато, чому він не витримує бажаних темпів розбудови. Передусім, це брак належного фінансового ресурсу та кадрового потенціалу — тих, хто це робитиме, — і взагалі кадрової роботи. Для того щоб сформувати якісний сержантський корпус, не досить мати лише високе грошове утримання чи надати пристойний соціальний пакет, приміром, вирішивши квартирне питання”, — переконаний Полторак.

На думку міністра, також важливо підібрати людей, здатних схвалювати рішення, відповідати за них, швидко реагувати на загрози. “Тобто серйозна мотивація повинна “сплавитися” воєдино з реальними лідерськими якостями. До речі, це проблема не тільки підготовки сержантського складу, а й офіцерського”, — наголошує він.

До слова, при вступі в українські виші практично немає змоги одразу визначати схильність абітурієнтів до лідерства. Чимало якостей формуються під час навчання, але “ефективніше в тому сенсі працювати зі здібною до цієї роботи молоддю”.

“Мова не йде про те, що до нас приходять погані люди, ні. Просто декому бути лідером досить складно, а комусь — навпаки. Наприклад, старший прапорщик Олександр Косинський (начальник управління з питань роботи із сержантським складом Генштабу ЗСУ, — “Н”) точно має лідерські якості. І таких має бути значно більше, аніж є зараз. Але тут багато чого залежить і від офіцерського корпусу. Офіцер має зрозуміти: сержант — його найближчий помічник, колега, партнер, а не просто підлеглий, якому можна лише наказувати”, — зазначив Степан Полторак.

На його думку, сержант — авторитет, який знає теоретичні засади своєї справи й володіє чималим практичним досвідом і найвищим рівнем особистої підготовки. “Це взірець — не менше. Загалом готувати сержантів і старшин допомагають міжнародні партнери. Працюємо над мотиваційним “кейсом”, щоби на сержантські посади ішли кращі й щоб їхня місія стала почесною”, — підсумував міністр оборони.

Читайте також:
До 2020 року в ЗСУ планують створити сержантський корпус рівня країн НАТО
В окупованому Луганську невідомі розклеїли привітання до Дня ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна