До 2020 року в ЗСУ планують створити сержантський корпус рівня країн НАТО

 

Професійний сержантський корпус рівня провідних армій світу буде створений У Збройних силах України до 2020 року.

Про це на брифінгу 18 липня заявив головний старшина ЗСУ, начальник управління по роботі з сержантським складом Генштабу ЗСУ Олександр Косинський, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Робота проходить за кількома напрямками, зокрема щодо вдосконалення системи підготовки сержантів і солдатів. Для цього створені центри підготовки, які за структурою, функціями та завданням практично тотожні відповідним навчальним закладам країн НАТО. Введено курси лідерства базового та середнього рівнів, дворівневі курси інструкторів “, – сказав головний старшина українського війська.

За словами Косинського, на сьогодні сержантський склад ЗСУ навчається у відповідних закладах за кордоном, зокрема в школі НАТО в Обераммергау.
Крім того, низку курсів для українських військових в Україні проводять інструктори з США, Канади, Великої Британії, Латвії, Литви.

Відповідаючи на запитання про те, яка чисельність сержантського складу ЗСУ запланована на 2020 рік, Косинський сказав: “Приблизно 1700 осіб, проте треба враховувати плинність кадрів і постійне навчання сержантів. Наше завдання – вийти на інший показник – кількість підготовлених сержантів у рік. Ми плануємо готувати на рік до 500 сержантів”.

Він нагадав, що реформа професійного сержантського корпусу була активізована в 2015 році, після початку російської агресії.

Читайте також:
Відповідно до стандартів НАТО в ЗС України з’являться
нові сержантські звання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна