В аеропорту “Київ” літак зіткнувся з автомобілем-генератором

 

У середу, 5 грудня, у київському аеропорту ім. Сікорського літак Як-40 авіакомпанії “Мотор Січ” наїхав на автомобіль наземного обслуговування.

Про це повідомляє прес-служба аеропорту “Київ” (Жуляни) у Facebook.

“5 грудня 2018 року літак Як-40 (бортовий номер UR-MSX) авіакомпанії “Мотор Січ”, який мав вирушити з Києва до Одеси о 9:50 (рейс M9254) наїхав на автомобіль наземного обслуговування (наземне джерело електроживлення), який стояв поряд з літаком та його обслуговував”, — йдеться у повідомленні.

Загалом Як-40 розрахований на розміщення 32 пасажирів, на борту перебувало 19 пасажирів та 4 члени екіпажу.

За попередніми даними, екіпаж літака розпочав рух без команди на початок руління, в той час як наземний персонал ще не закінчив усі операції й автомобіль перебував у зоні обслуговування.

Через інцидент літак отримав ушкодження передньої кромки крила, а технічний автомобіль перекинувся на бік, ніхто не постраждав.

Читайте також:
Міністр інфраструктури заявив про плани будівництва аеропорту в Мукачеві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна