Міністр інфраструктури заявив про плани будівництва аеропорту в Мукачеві

 

Міністерство інфраструктури вирішило побудувати новий аеропорт в Мукачеві на Закарпатті.

Про це у вівторок, 13 листопада, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, майбутнє летовище стане основним на Закарпатті і замінить аеропорт “Ужгород”. Сьогодні у відомстві займаються пошуком джерел для фінансування майбутнього проекту.

“Я вірю, що ми знайдемо джерела фінансування для будівництва нового аеропорту в Мукачеві вже в 2019-2020 році. Ми досліджували весь регіон, і аеропорт у Мукачеві був обраний як найбільш вдалий для цього регіону”, — сказав Омелян під час зустрічі з представниками EASA.

До слова, зліт і посадка в аеропорту Ужгорода має певні технічні складнощі, адже здійснюються із заходом літаків у повітряний простір Словаччини. Це щоразу вимагає необхідних дозволів від місцевої влади.

Раніше використання простору регулювалося міжурядовою угодою, але влітку 2016 року термін її дії закінчився.

Про розташування майбутнього аеропорту не повідомляється, проте раніше місцеві ЗМІ анонсували можливий варіант будівництва компактного цивільного летовища на місці колишнього військового аеродрому.

Читайте також:
Нова хвиля фальшивих мінувань в Україні: перевіряли одразу дев’ять аеропортів

В Ужгороді відкрили меморіал загиблим на Донбасі українським військовим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.