Росія частково розблокувала порти в Бердянську та Маріуполі, – Омелян

Росія частково розблокувала борти в Бердянську та Маріуполі, – Омелян

Росія частково розблокувала українські порти в Маріуполі та Бердянську на Азовському морі, а у Керченській протоці здійснюється рух суден. Як інформує “Новинарня“, про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Наразі на вхід в Азовське море очікують 17 суден, на вихід – 1, ще 9 суден стоять біля причалів у портах.

«Судна здійснюють свій рух на вхід та вихід через Керченську протоку у напрямку українських портів. Судна зупиняються російською стороною, оглядаються, як і раніше, проте частково рух відновлено», – повідомив міністр Омелян.

Також, за його словами, вчора в порту Маріуполя відбулася розширена прес-конференція, на якій були присутні, в тому числі, іноземні журналісти. Медійникам розповіли про порушення міжнародного права з боку РФ, економічні та геополітичні загрози від блокування портів Азову.

Як інформувала “Новинарня“, Україна звернулася до Міжнародної морської організації через агресію РФ. Україна заявила протест у комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (IМО) у зв’язку зі збройним нападом на українські військові катери. 34 країни-члени IМО підтримали позицію України.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна