Україна посіла 28-ме місце у світі за силою паспорта

 

Український паспорт посів 28-ме місце за спектром можливостей, які надає своєму власнику.

Про це свідчить оновлений рейтинг Global Passport Power Rank 2018.

За даними рейтингу, паспорт громадянина України гарантує безвізовий доступ до 89 країн. Ще в 42 країнах українці можуть отримувати візу по прибутті. Для поїздок до 67 держав доведеться оформляти візу завчасно.

У попередній версії рейтингу, оприлюдненій у вересні, український паспорт був на 24-му місці з тими ж даними щодо кількості країн вільного доступу.

В оновленому рейтингу змінилися дані інших країн. Лідерство тепер належить паспорту Об’єднаних Арабських Еміратів, який дає можливість в’їзду без віз у 167 країн (у попередньому рейтингу на першому місці був Сінгапур).

Наразі Сінгапур розділяє друге місце з Німеччиною. З паспортами цих країн можна без віз відвідати 166 країн.

Далі в рейтингу йдуть Данія, Швеція, Фінляндія, Люксембург, Франція, Італія, Нідерланди, Іс панія, Норвегія, Південна Корея, США – третє збірна позиція, доступ до 165 країн.

Наші сусіди Польща, Словаччина, Литва, Латвія стоять на сьомій “груповій” сходинці – 161 країна у вільному доступі.

Разом з Україною доступ у 131 країну дає паспорт Тайваню.

Росія – на 38-й позиції, разом із Маршалловими Островами (відкритий доступ до 116 країн).

Останнє – 93-тє – місце в рейтингу посідає Афганістан. Із паспортом цієї країни безвізовий в’їзд можливий лише до 29 країн. Перед афганцями – Ірак (32), Пакистан (35), Сирія (36), Сомалі (38), Ємен (39).

Україна минулого року посилила свої позиції в рейтингу за рахунок безвізового доступу до 34 країн ЄС.

Серед великих країн, для відвідин яких українцям все ще потрібна віза – Японія, Сполучені Штати, Велика Британія, Ірландія та Китай.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна