Зону ООС інспектують представники США й Данії

 

На території проведення операції Об’єднаних сил, відповідно до Віденського документа 2011 року, проводять інспекцію представники Сполучених Штатів і Данії.
Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 30 листопада, повідомив прес-центр ООС.

“У період з 27 листопада по 5 грудня 2018 року багатонаціональна інспекційна група США, у складі шести осіб, проводить на території України інспекцію зазначеного району відповідно до розділу Х «Регіональні заходи» Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки… До складу інспекційної групи також входить представник Королівства Данія”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що інспекційна група США прибула на запрошення української сторони для моніторингу військово-політичної ситуації у східному та південному регіонах України, спостереження за військовою діяльністю Збройних сил та інших військових формувань і правоохоронних органів України, відповідного інформування держав-учасниць ОБСЄ, сприяння пошуку шляхів врегулювання кризової ситуації, що склалася, а також надання міжнародної підтримки ЗСУ.

Під час контрольного заходу планується отримати брифінги від посадових осіб військово-цивільної адміністрації Донецької області, об’єднаного командного пункту (ОКП) Об’єднаних сил, а також відвідати частини та підрозділи, які виконують завдання у районі проведення ООС.

Проведення заходів відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ України та у взаємодії Державною прикордонною службою України, Національною гвардією України та Службою безпеки України.

Читайте також:
Президент Латвії Раймондс Вейоніс відвідав зону ООС
та підтримав українських воїнів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна